Tarwenotering Emmeloord 11 euro lager

Landbouwbeurs LNCN in Emmeloord noteerde gisteren 235 tot 242 euro per ton voertarwe. Gemiddeld is dat 11 euro per ton lager dan vorige week.

Ook op de regionale landbouwbeurzen in Middenmeer en Goes daalden de verschillende tarwenoteringen, maar minder drastisch dan in Emmeloord.

De daling van de noteringen heeft alles te maken met de ontwikkelingen op de wereldmarkt. In het weekbericht granen meldt Productschap Akkerbouw (PA) dat ook op de internationale termijnmarkten de neerwaartse lijn van de tarwenoteringen doorzet.

Uitbreiding areaal

Volgens PA is dit verwonderlijk omdat het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) in een rapport de wereld tarwevoorraad juist iets lager raamde. De lagere prijzen worden met name veroorzaakt door uitbreiding van het tarweareaal voor het seizoen 2013-2014.

Verder zijn er positieve berichten over de groeiomstandigheden van graan in Amerika. Geruchten dat Rusland de invoerheffing op tarwe per 1 april gaat opschorten, heeft vooralsnog geen positieve invloed op de prijsvorming.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer