Tarwe-genoom geeft enkele geheimen prijs

Een internationaal team van wetenschappers heeft een kleine, maar belangrijke stap voorwaarts gezet in het ontrafelen van de genetische code van tarwe.

Tarwe%2Dgenoom+geeft+enkele+geheimen+prijs
© Nieuwe Oogst

De wetenschappers identificeerden tussen 94.000 en 96.000 genen van het enorm complexe tarwe-genoom, meldt het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw.

Een wetenschappelijke doorbraak op dit vlak is volgens het wetenschappelijk tijdschrift Nature van grote betekenis voor de voedselzekerheid.

Vooruitgang

Een betere kennis van het tarwe-genoom versnelt de vooruitgang die veredelaars van tarwevariëteiten kunnen boeken. Tot dusver leek de genetische code van tarwe te complex.

Een team van Amerikaanse, Britse en Duitse onderzoekers slaagde er nu toch in om noemswaardige vooruitgang te boeken. Zij identificeerden tienduizenden genen en stelden vast dat de genetische variatie binnen het gewas groot is.

Ontrafelen genetische code

De wetenschappers zijn van mening dat hun werk bijdraagt aan het verder ontrafelen van de genetische code. Dat geldt ook voor het verbeteren van dit belangrijke voedselgewas.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer