NVWA scherpt regels QLL aan

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de regels voor QLL-transport aangescherpt. Nu moet ook worden opgegeven uit welke stallen en hokken de dieren afkomstig zijn.

NVWA+scherpt+regels+QLL+aan
© QLL

De wijziging is gedaan naar aanleiding van een eerdere audit op QLL. Hieruit bleek dat het controlesysteem onvoldoende kan borgen dat uitsluitend door de NVWA gekeurde varkens worden geladen voor de export.

Stalkeuring

Borging is echter een belangrijke voorwaarde voor het toestaan van stalkeuring, omdat de keuringsdierenarts niet aanwezig is op het moment dat de dieren daadwerkelijk worden geladen.

QLL is de Nederlandse kwaliteitsregeling voor het transport en verzamelen van landbouwhuisdieren. Het is vanuit de sector opgezet om het welzijn van dieren tijdens transport te waarborgen en verspreiding van dierziekten via transport of verzamelen van dieren te voorkomen.

Zorgen

EZ-staatssecretaris Sharon Dijksma sprak vorige week haar zorgen uit over de kwaliteit van QLL en sluit niet uit dat de controles weer bij de overheid terechtkomen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer