LTO%3A+Deutsche+Bank+doet+toezegging
© Nieuwe oogst

LTO: Deutsche Bank doet toezegging

Boeren die met hun hele financiering naar een andere bank toe gaan, mogen in principe kostenvrij vertrekken bij Deutsche Bank. Die toezegging krijgt LTO van Deutsche Bank.

In de toezegging zit wel een uitzondering. Als voor de ondernemer een duidelijk rentevoordeel optreedt, mag de ondernemer niet kosteloos vertrekken.

LTO Nederland-voorzitter Albert Jan Maat voerde een gesprek met de heren Pohl en Westeneng van de Deutsche Bank (DB) over de gevolgen van het beleid van DB om in principe geen financiering meer te verzorgen voor agrarische bedrijven met een omzet kleiner dan 1 miljoen euro.

Verklaring

LTO Nederland heeft uitdrukkelijk gevraagd om te komen tot een gezamenlijke verklaring. Dat is door Deutsche Bank onder meer vanwege juridische redenen geweigerd.

LTO zal ook de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Nederlandsche Bank informeren over de uitkomst van het gesprek. Ook zullen betrokken politici worden geïnformeerd.

Klachten

Het gesprek tussen LTO en DB vond plaats, nadat leden van LTO Noord in overwegend de noordelijke provincies bij hun organisatie aan de bel trokken.

Bij de ZLTO in Den Bosch kwamen onlangs eveneens enkele soortgelijke klachten binnen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer