33 zwaar verwaarloosde paarden op Texel

Bij een paardenhouder op Texel zijn 33 paarden weggehaald. De dieren waren ernstig vervuild en verwaarloosd, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).


NVWA-inspecteurs troffen in samenwerking met de dierenpolitie tijdens een hercontrole 33 ernstig ondervoede paarden aan. De dieren waren tot hun buik besmeurd met mest.

De paarden beschikten niet over een droge ligplaats en stonden in een veel te krappe stalling. Bovendien hadden twee beesten een wond en een ernstige ontsteking.

Slechte voeding

Bij de paardenhouder constateerde de NVWA al eerder tekortkomingen. Die hadden onder meer te maken met slechte voeding en het ontbreken van diergeneeskundige verzorging.

Voor deze tekortkomingen was een bestuursrechtelijk traject gestart in overleg met de paardenhouder. Die kwam de eerder gemaakte afspraken over een betere verzorging van de dieren niet na.

Opvangadres

De paarden zijn overgebracht naar een opvangadres waar ze de nodige medische verzorging en voeding krijgen. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer