NK Eventing 3 jaar in Boekelo

Military Boekelo is de komende 3 jaar weer de plek waar het NK Eventing wordt verreden. Gisteren is hiervoor het contract getekend door algemeen directeur van de KNHS, John Bierling en de voorzitter van Military Boekelo - Enschede Robert Zandstra.

NK+Eventing+3+jaar+in+Boekelo
© Military Boekelo

Naast de Nederlandse top die altijd aanwezig is, zullen er door het NK nog meer Nederlandse combinaties starten tijdens de Military van 11 tot en met 14 oktober. Dit jaar zullen ook veel Olympische deelnemers aan de start verschijnen. Alle drie individuele medaillewinaars en alle leden van het gouden Duitse team zullen strijden om de Grote Prijs van Enschede.

Nadat het NK enkele jaren in Brabant werd verreden is dit jaar weer het Twentse landschap de plek om Nederlands kampioen te worden. 'We zijn blij dat het NK weer terug is in Boekelo', aldus voorzitter Robert Zandstra. 'Wij organiseren hier jaarlijks één van de grootste paardentopsportevenementen van Nederland met ieder jaar ruim 65.000 bezoekers. De Olympische parcoursbouwer Sue Benson ontwerpt hier al jaren de cross-country. Een topkwaliteit parcours verdient een NK Eventing. Dat we hier een topwedstrijd organiseren blijkt wel uit het grote aantal internationale aanmeldingen en de hoeveelheid Olympische medaillewinnaars die weer naar Boekelo willen komen.'

De KNHS is erg enthousiast over de samenwerking. 'Zeker met het oog op Rio de Janeiro in 2016 willen we onze ruiters stimuleren zich met de beste ruiters ter wereld te meten. Het opnieuw in Boekelo verrijden van het NK Eventing is een logische stap in de ontwikkeling van de sport', aldus Bierling.

Military Boekelo

Dit jaar is de 42e editie van het evenement. Op 55 hectare Twents landschap vinden topsport, business en lifestyle & fashion elkaar. Nationale en internationale ruiters verschijnen ieder jaar aan de start en rijden het 6 kilometer lange parcours. De Military is van donderdag 11 t/m zondag 14 oktober. De cross-country wordt op zaterdag verreden.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer