NBHV: dierenwelzijn transport in orde

De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV) distantieert zich sterk van de wijze waarop de getoonde transporten in het rapport van Eyes on Animals zijn uitgevoerd. Ook de praktijken zoals gefilmd in de slachthuizen keurt de bond af.


Eyes on Animals presenteerde samen met twee andere organisaties eerder deze week een zeer kritisch rapport over de export van levend vee naar landen buiten Europa. De NBHV vindt het terecht dat de dierenactivisten op de Europese deur hebben geklopt met hun bevindingen. De NBHV vindt het echter niet terecht dat dit bericht zich op Nederland richt.

De NBHV zegt dat in Nederland regels met betrekking tot het exporteren van levend vee erg goed worden nageleefd. Daarnaast gaan er geen Nederlandse dieren naar Turkse slachterijen.

Waarborgen

De dierenactivisten roepen Nederland op om te stoppen met het exporteren van levend vee naar verre bestemmingen. De NBHV vindt dat het dierenwelzijn tijdens lange afstandsritten goed te waarborgen is. Door het naleven van de regels en geconditioneerde transportmiddelen kunnen de dieren op een goede manier verplaatst worden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 3°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  50 %
 • Zondag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer