Moonen nieuwe dijkgraaf Brabantse Delta

Het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta draagt Carla Moonen voor als nieuwe dijkgraaf. Zij volgt Joseph Vos op, die per 1 mei met pensioen gaat.

Moonen is op dit moment raadadviseur voor het Kabinet op de terreinen ruimtelijke ordening, mobiliteit, water, energie, landbouw, natuur en milieu. Eerder heeft zij diverse directie- en beleidsfuncties vervuld bij het Kabinet Balkenende, diverse ministeries en in de provincie Gelderland.

De aanstaande dijkgraaf uit Breda is afgestudeerd agrarisch econoom aan Wageningen University, rentmeester en ingenieur in de cultuurtechniek. Verder is zij lid van de Nederlandse delegatie over klimaatverdragen.

Toekomstbestendig

Moonen: "Het is prachtig om alle opgedane kennis en werkervaring nu als dijkgraaf te kunnen inzetten. Ik zal initiatieven nemen en anderen uitnodigen om een toekomstbestendig waterschap te creëren. Innovatief en duurzaam."

Het waterschap verwacht dat Moonen in mei wordt geïnstalleerd. Uiteindelijk wordt de nieuwe dijkgraaf bij koninklijk besluit voor een periode van 6 jaar benoemd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer