Dijksma: standpunt EP is interessant

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Landbouw) noemt het ‘interessant’ dat het Europees Parlement de Nederlandse inzet voor vergroening in het nieuwe GLB lijkt te steunen. Ze zei dat vanavond in de Kamer.

Dijksma ging vandaag voor het eerst met het parlement in debat over het Europees Landbouwbeleid. Daarbij was ze niet te verlokken tot beleidsgevoelige uitspraken, omdat ze haar handen vrij wil houden voor de komende onderhandelingen in Brussel.

Fair aandeel

De staatssecretaris beloofde zich in te zetten voor een ‘fair’ Nederlands aandeel in het EU-landbouwbudget. Maar ze wees er ook op dat in het regeerakkoord wensen staan geformuleerd over vermindering van het totaal beschikbare bedrag.

Tegenover een verlenging van de Europese suikerquotering staat de nieuwe bewindsvrouw ‘niet afwijzend.’ Ze houdt wel vast aan afschaffing op termijn, met in de overgangsperiode een ruimere hoeveelheid suiker op de EU-markt.

Duidelijkheid

Dijksma beloofde zich sterk te maken voor goede en soepele overgangstermijnen die de diverse sectoren gelegenheid geven om zich aan te passen aan het nieuwe GLB. Ze erkent dat het voor de boeren van groot belang is dat ze duidelijkheid krijgen over wat er in de komende jaren precies op hen af komt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer