Conferentie: Keuzes voor de landbouw

De beroepsgroepen, verenigd in de Nederlandse Zoötechnische Vereniging (NZV) en de Studiekring Ontwikkelingsvraagstukken
(SKOV) gaan op donderdag 7 februari met elkaar in dialoog in de conferentie Keuzes voor de landbouw en veehouderij: lokaal of mondiaal, intensief of ecologisch?.

Tijdens de conferentie zetten strategen hun visie neer en gaan vervolgens met elkaar en met de zaal in gesprek. Doel is om op zoek te gaan naar keuzes voor de toekomst.
Er wordt ingegaan op de thema’s voedselzekerheid, het verlagen van de ecologische footprint van de landbouw met 50 procent en verbetering van het dierenwelzijn.

Hoe is dit te realiseren, stelt de organisatie als vraag. Via lokale kringlopen of juist daar produceren waar de omstandigheden in de wereld het meest geschikt zijn? Moeten we productiesystemen verder intensiveren of de landbouw en de veehouderij juist gaan baseren op ecologische principes? Of zijn deze keuzes helemaal niet nodig.

De conferentie vindt plaats in de Hof van Wageningen, in Wageningen en begint om 13.30 uur. De organisatie van de conferentie wordt ondersteund door Wageningen UR.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer