Ctgb helpt kleine teelten van knelpunten af

Het Ctgb (College voor toelating gewasbeschermingsmiddelen) heeft een nieuwe procedure voor etiketuitbreidingen geïntroduceerd. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt.

De procedure heet Nederlandse Uitbreiding Klein Gewas, ofwel NLKUG en moet een aantal kleine teelten van hun knelpunten afhelpen. Daarnaast zijn de areaalgrenzen verhoogd, zodat nu ook teelten als komkommer en de onbedekte teelt van bloemisterijgewassen, worden gezien als kleine teelten.

Uiteraard moet er een toelating zijn van het gewasbeschermingsmiddel waarop een uitbreiding mogelijk is. Hiervan zijn alle afzonderlijke risicobeoordelingen al gedaan.

Risico enveloppe

Voor een uitbreiding van de gewenste kleine teelt hoeft soms vrijwel niets extra beoordeeld te worden. Dat kan alleen als deze in de zogenaamde ‘risico enveloppe’ van een vergelijkbare grote teelt valt.

Van kleine glasteelten, die qua dosering, frequentie en periode van inzet exact gelijk zijn aan een grote glasteelt zoals tomaat, moet dus soms alleen het residupakket worden beoordeeld. Dit scheelt enorm veel tijd en geld.

.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer