Ruim helft Noordse Buurt aangekocht

Gemeente Nieuwkoop heeft inmiddels 56 procent van het oorspronkelijke glasareaal in de Noordse Buurt aangekocht of bijna gekocht voor sanering van de glastuinbouwlocatie. Ongeveer tien bedrijven hebben nog geen bieding gevraagd.

Volgens officiële gegevens uit december was de stand toen bijna 52 procent van het glasareaal en betrof het in totaal vijftien bedrijven. Het aankoopbedrag betreft een totale waarde van ongeveer 23 miljoen euro.

Gebiedscoördinator Koos Verbeek van gemeente Nieuwkoop licht toe: ‘Tot februari 2012 zijn er twaalf bedrijven gekocht. Momenteel zijn er overeenkomsten met negen bedrijven, deels afgerond, deels nog in afronding.’

Prijsverschil

Volgens Verbeek was er tot nu toe geen enkele keer een te groot prijsverschil tussen de bieding en de vraagprijs. Hoewel de gemeente de verplichte sanering heeft losgelaten, geldt voor alle verplaatsers nog steeds de verplaatsingsvergoeding.

'De groep tuinders die wilde blijven, heeft dat idee inmiddels losgelaten.’

Verhuisd of gestopt

Zo'n zeven bedrijven zijn inmiddels verhuisd, de rest gestopt. De aangekochte bedrijven worden gesloopt en de percelen ingezaaid met gras.

Daardoor ondergaat het gebied momenteel een uiterlijke verandering. ‘Het wordt tijdelijk grasland begraasd door schapen, in afwachting op nadere invulling tot natuur en recreatie’, geeft Verbeek aan.

Inrichting

In 2014 komt er een concept inrichtingsplan als bekend is welke bedrijven op lange termijn willen blijven. Dat is de leidraad zodra de sanering volledig is afgerond en de toekomst van alle eigenaren duidelijk is.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer