Beurs+Vijfhuizen+toont+mechanisatienieuwtjes
© Nieuwe Oogst

Beurs Vijfhuizen toont mechanisatienieuwtjes

De organisatie van de 63e mechanisatietentoonstelling is blij met de verhuizing van Lisse naar de Haarlemmermeer Expo in Vijfhuizen. Van 8 tot en met 10 januari toont de beurs alles op techniekgebied in de bollensector.

Omdat de Bakkerhallen in Lisse te klein en praktisch te beperkend waren, week de organiserende Stichting Mechanisatie Tentoonstelling Bollenstreek (SMTB) uit naar de ruime, hoge hal bij de voormalige Floriade.

Bovendien is de Haarlemmermeer beter bereikbaar voor bollenkwekers uit andere regio’s dan de Duin- en Bollenstreek. De meeste standhouders zijn technische toeleveranciers uit Noord- en Zuid-Holland.

Noviteiten

De mechanisatietentoonstelling heeft dit jaar diverse noviteiten. Zoals de robotgestuurde fuststapelaar van Total Systems en een telsysteem dat de plantdichtheid van een bollenplantmachine meet, ontwikkeld door Antha van Hienen.

Een andere primeur is de zelfrijdende spuitmachine op een omgebouwde trekker van New Holland, vervaardigd door Agro Techniek Holland BV.

Positief

‘De voorbereiding en opbouw hier zijn uitstekend verlopen. Het loopt gesmeerd en ik hoor alleen positieve geluiden van de standhouders’, vertelt Hennie Groothedde, voorzitter van de SMTB.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/west

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer