Ruim tweeduizend schademeldingen na aardbeving

Groningen - Ruim 2235 mensen hebben hun schade na de aardbeving vorig jaar augustus bij Loppersum gemeld. Dat is een record, stelt de Nederlandse Aardolie Maatschappij.

De meeste mensen zijn positief over de verbeterde schadeafhandeling, zegt NAM. Een veelvoorkomende opmerking is de lange duur van de schadeafhandeling. De suggesties en leerpunten neemt NAM mee in de verdere verbetering van de schaderegeling.
NAM introduceerde eind vorig jaar een internetsite met informatie over aardbevingen door gaswinning bij het Groningse Slochteren. Op www.namplatform.nl staat informatie en nieuws over de verbeterde schadeafhandeling door NAM. Ook biedt de website achtergrondinformatie over aardbevingen door gaswinning, waaronder het ontstaan van deze bevingen en onderzoek op dit terrein.
Bovenal biedt het een plek voor inwoners en ervaringsdeskundigen in de provincie Groningen, die met deze aardbevingen en de gevolgen ervan te maken hebben, stelt NAM.

Weer

 • Woensdag
  7° / 5°
  50 %
 • Donderdag
  5° / 3°
  90 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  90 %
Meer weer