%27AH+duurzaamst+met+vlees+tijdens+Kerst%27
© Nieuwe Oogst

'AH duurzaamst met vlees tijdens Kerst'

Wie tijdens Kerst een stukje duurzaam vlees wil eten, kan daarvoor bij de supermarkten het beste terecht bij Albert Heijn. Maar weinig supermarkten bieden recepten aan met duurzaam vlees. Dit blijkt uit een onderzoek van Natuur & Milieu.

Slechts 9 van de 23 supermarktketens hebben duurzaam vlees in de aanbieding. Ongeveer 38 procent van het vlees dat bij Albert Heijn in de bonus is, is duurzaam. Plus en Deen delen een tweede plaats met 25 procent duurzaam vlees in de kerstaanbiedingen. Hoogvliet neemt met 23 procent een derde plaats in.

Een wereld valt te winnen bij de samenstelling van kerstmenu's. In de kerstmenu's die de supermarkten voorstellen in hun bladen en op de website, is nauwelijks duurzaam vlees te vinden. Uitzondering vormen de recepten van Jamie Olivier in de Allerhande.

Dierenwelzijn en milieu

Maar liefst twee derde van alle duurzame vleesaanbiedingen beschikt over 1 ster Beter Leven kenmerk voor dierenwelzijn. Dit kenmerk zegt niets over de milieubelasting van vlees. De Milieukeur, Bio- en EKO-keurmerken stellen wel eisen aan de milieubelasting.

Een derde van de duurzame vleesaanbiedingen met Kerst beschikt over een van deze keurmerken. Die zijn vooral te vinden bij Hoogvliet, Jumbo, Plus, C1000 en Lidl.

Vleesvervangers

Naast duurzame vleesaanbiedingen, zijn er ook steeds meer supermarkten met vleesvervangende kerstmaaltijden in de aanbieding. Behalve koploper Albert Heijn, bieden Jumbo, C1000, Digros en Dekamarkt vleesvervangende maaltijden aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer