China annuleert grote sojaorders uit VS

China heeft in een week tijd twee grote sojaorders uit de Verenigde Staten afgezegd. Waarschijnlijk is dat vanwege het aanbod van goedkopere soja uit Brazilië.

Persbureau Reuters meldde gisteren dat China een order voor de levering van 540.000 ton annuleerde. Eerder deze week is ook al een bestelling van 300.000 ton soja afgezegd.

Het is volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) de grootste annulering van een levering van oliehoudende zaden in de laatste veertien jaar. De export van nog eens een partij soja van 120.000 ton vanuit de Verenigde Staten naar China staat volgens handelaren ook op de tocht.

Recordoogst Brazilië

Volgens analisten heeft de afzegging van China alles te maken met de recordoogst van soja die in Brazilië wordt verwacht. De Chinezen kunnen de soja in het Zuid-Amerikaanse land door het grote aanbod veel voordeliger inkopen.

De notering van soja op de beurs van Chicago daalde met 2,4 procent, nadat het nieuws uit China bekend werd. De Verenigde Staten heeft dit jaar in totaal 30,3 miljoen ton soja beschikbaar voor export. Daarvoor was oorspronkelijk 19 miljoen ton bestemd voor China.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer