Nominaties 'Varkens gezonder produceren'

Gerbert Oosterlaken, Henk de Lange en de grondleggers van Frievar John Lorist en Mark van Sambeek zijn de drie genomineerden voor innovatieprijs 'Varkens gezonder produceren'. Op 15 januari wordt de prijswinnaar bekend.

Gerbert Oosterlaken uit Beers stond aan de basis van het nieuwe kengetal dierdagdosering in de varkenshouderij.

Oosterlaken

Verder zette Oosterlaken zich als portefeuillehouder diergezondheid van LTO-vakgroep Varkenshouderij in voor het registreren van antibioticagebruik binnen IKB.

De Lange

Henk de Lange uit Dedemsvaart durfde het als eerste aan om een biologisch varkensbedrijf op te starten met SPF-zeugen. Verder stond hij als bestuurslid van Privon samen met LTO Noord en Wageningen UR aan de wieg van VarkensNET.

Van

Mark van Sambeek en John Lorist zijn de grondleggers van Frievar bv. Een samenwerkingsverband van varkenshouders dat zich ten doel stelt om het rendement van de deelnemers in de top 30 procent van de Nederlandse varkenshouderij te brengen.

Hiervoor wordt een varkensstapel gebruikt met een hoge gezondheidsstatus.

Stem uitbrengen

Tot en met 11 januari 2013 is het mogelijk om te stemmen. De publieksstemmen tellen voor een kwart mee in de eindtelling. De helft van de eindtelling wordt bepaald door de stemmen van de jury, die onder leiding staat van Annechien ten Have.

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het zevende Praktijksymposium dat 15 januari wordt gehouden in Venray.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer