Vee Vollenhove niet aangemeld: geldboete

Omdat hij in mei van dit jaar niet had doorgegeven dat er 26 kalveren waren geboren, moet de 47-jarige melkveehouder F. van B. uit Vollenhove een boete van 1.000 euro betalen.

De helft daarvan is voorwaardelijk, meldt De Stentor. De boer stond dinsdag vanwege dit vergrijp voor politierechter in Zwolle.

Het is verplicht om snel melding te maken van koekalverij, zodat ook jongvee eenvoudig en vlug kan worden getraceerd als dit nodig is. Een controleur merkte destijds op dat Van B. niet aan deze verplichting had voldaan.

Persoonlijke omstandigheden

De melkveehouder stelde dit te zijn vergeten vanwege persoonlijke omstandigheden. Hij zat naar eigen zeggen in zak en as nadat zijn vriendin er met tienduizenden euro's vandoor was gegaan en hem met schulden had achtergelaten.

'Ik deed in die tijd alleen het hoognodige, zoals voeren. Meldingen zijn er door alle toestanden bij ingeschoten', verklaarde Van B.

Proeftijd

Bovendien liep Van B. nog in de proeftijd van een vorige veroordeling, waarvan hem nog 500 euro boete boven het hoofd hing. De officier van justitie wilde dat hij die alsnog betaalt. De politierechter volgde dit laatste, maar week verder af van de eis.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer