Herten+in+februari+over+ecoducten+Veluwe
© VidiPhoto

Herten in februari over ecoducten Veluwe

De hertenhekken voor edelherten en andere dieren op de ecoducten over de A12 bij Ede en Otterlo en over de A28 tussen Harderwijk en Nunspeet verdwijnen op 15 februari. Dat meldt provincie Gelderland.

Op het ecoduct bij Ede worden de hekken al op 31 januari verwijderd, bij de andere twee op 15 februari. De tijd is nodig om alle maatregelen die gepland zijn af te ronden, aldus province Gelderland.

'Dan kan de hertentrek rustig, gereguleerd en met inachtneming van de belangen van de agrariërs in het gebied én met oog voor de verkeersveiligheid gebeuren.'

Maatregelen

Voordat de herten de ecoducten kunnen gebruiken moeten nog nog een aantal maatregelen worden afgerond. Zo worden nog rasters geplaatst langs het spoor, komen er camera’s bij alle ecoducten, worden de N310 en N304 bij Oud Reemst ingerasterd. Ook wordt de herstenstand teruggebracht conform het faunabeheerplan Veluwe.

Rond ecoduct Hulshorst en het wildbeheer ontstond afgelopen week commotie. 'Dit is voor de provincie geen aanleiding voor gewijzigd beleid', aldus Gelderland. Wel organiseert extra informatieavonden om haar natuur- en wildbeleid toe te lichten. Dit gebeurt in de week van 26 november.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  7° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 6°
  50 %
Meer weer