Interchicken groeit naar 132 stallen (video)

InterChicken levert wekelijks 25.000 kilo kippenvlees met één ster van het Beter Leven kenmerk aan Coop en Deen. De productie wordt volgend jaar verder opgevoerd, zegt productiedirecteur Johan Nap. Nieuwe Oogst nam een kijkje bij de productie in Roemenië.

Interchicken+groeit+naar+132+stallen+%28video%29
© Nieuwe oogst

Momenteel zijn er in Roemenië 24 stallen waar Beter Leven-vleeskuikens worden gefokt. De Roemeense partner van Interchicken Agroli Group is van plan om eind 2013 132 stallen te hebben voor de scharrel- en gangbare kippenvleesproductie.

Plukon

Volgens Nap is er ook vanuit andere supermarktketens belangstelling voor de scharrelproductie. Over de plannen van Plukon, dat heeft aangekondigd InterChicken over te nemen, met de Oost-Europese productie wil Nap weinig kwijt.

'We gaan samen verder kijken naar groeimodellen', is voorlopig het enige dat hij wil zeggen.

• Voor het hele artikel klik op bijgesloten pdf

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer