RFC: 2,2 miljard kilo melk erbij

Royal FrieslandCampina (RFC) verwacht vanaf nu tot en met 2020 een totale groei van 2,2 miljard kilo melk. Dat is 2 tot 2,5% per jaar aan melk erbij.

RFC%3A+2%2C2+miljard+kilo+melk+erbij
©

De groeipiek ligt in 2015 en 2016. Dan wordt respectievelijk 570 en 500 miljoen kilo melk meer melk verwacht. Dat zei RFC-voorzitter Piet Boer zojuist op de persconferentie naar aanleiding van de ledenbijeenkomsten. Die startten gisteren.

Uit de enquête die FrieslandCampina onder haar ledenmelkveehouders hield, blijkt dat deze tot en met 2016 niet meer in extra stalruimte hoeven te investeren. Die ruimte staat er namelijk al, ervan uitgaande dat jaarlijks gemiddeld 3% van de melkveehouders stopt.

Andere uitkomst

De enquête werd ingevuld door 1/3 van de leden en dit voorjaar ingeleverd.

Op de vraag of de uitkomst anders was geweest als de enquête nu zou worden ingevuld, zei Boer: 'Gevoelsmatig zeg ik ja, tenminste als je kijkt naar de hoge voerprijs. De andere kant is dat boeren hun al gebouwde stalruimte ook vol willen hebben'.

Update

Om die reden maakt RFC in de loop van 2013 een update van het onderzoek.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  80 %
 • Zondag
  11° / 2°
  10 %
 • Maandag
  11° / -2°
  0 %
Meer weer