Bietencampagne ligt op schema

Suiker Unie meldt dat de verwerking van suikerbieten op beide fabrieken goed verloopt.

Bietencampagne+ligt+op+schema
© Nieuwe Oogst

Tijdens deze campagne zijn inmiddels al meer dan 1 miljoen ton suikerbieten verwerkt. Vanwege de grote hoeveelheden neerslag van vorige weekend zijn de voorraden aan bieten in de regio’s behoorlijk teruggelopen.

De laatste dagen van deze week echter rooien de loonwerkers weer volop, waardoor de voorraden weer worden aangevuld. Suiker Unie verwacht tijdens de campagne in totaal ongeveer 5 miljoen ton suikerbieten te verwerken.

Bevestiging prognose

De praktijkopbrengsten voor suikerbieten bevestigen de opbrengstprognose van Suiker Unie die dit jaar uitkomt op 13,6 ton suiker per hectare. De afgelopen week was het suikergehalte van de binnengekomen vrachten gemiddeld 17 procent.

Het tarrapercentage steeg van 8,5 naar 9,1 procent. Suiker Unie waarschuwt de bietentelers dat ze de komende tijd rekening moeten houden met het afdekken van bietenhopen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer