Bietencampagne+ligt+op+schema
© Nieuwe Oogst

Bietencampagne ligt op schema

Suiker Unie meldt dat de verwerking van suikerbieten op beide fabrieken goed verloopt.

Tijdens deze campagne zijn inmiddels al meer dan 1 miljoen ton suikerbieten verwerkt. Vanwege de grote hoeveelheden neerslag van vorige weekend zijn de voorraden aan bieten in de regio’s behoorlijk teruggelopen.

De laatste dagen van deze week echter rooien de loonwerkers weer volop, waardoor de voorraden weer worden aangevuld. Suiker Unie verwacht tijdens de campagne in totaal ongeveer 5 miljoen ton suikerbieten te verwerken.

Bevestiging prognose

De praktijkopbrengsten voor suikerbieten bevestigen de opbrengstprognose van Suiker Unie die dit jaar uitkomt op 13,6 ton suiker per hectare. De afgelopen week was het suikergehalte van de binnengekomen vrachten gemiddeld 17 procent.

Het tarrapercentage steeg van 8,5 naar 9,1 procent. Suiker Unie waarschuwt de bietentelers dat ze de komende tijd rekening moeten houden met het afdekken van bietenhopen.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer