Rondetafelvoorstel AH lauw ontvangen

Albert Heijn (AH) krijgt weinig bijval voor de geplande rondetafelgesprekken om tot een intensiever overleg te komen tussen supermarkten en boeren. 'Laat ze eerst de gedragscode maar ondertekenen', geeft Jan-Willem ter Avest namens FrieslandCampina aan.

AH lanceerde het nieuwe rondetafeloverleg samen met LTO Nederland, geeft de Levensmiddelenkrant aan. Aanleiding zijn de protesten op de stoep van het hoofdkantoor van de grootgrutter in Zaandam.

Daar uitten boeren vorige maand hun ongenoegen over de 2% korting die het supermarktconcern zijn leveranciers oplegt. AH zet daarbij nadrukkelijk de deur open voor andere formules en brancheorganisaties om zich aan te sluiten bij de rondetafelgesprekken.

Onvrede

Woordvoerder Ter Avest begrijpt de onvrede onder melkveehouders, maar betwijfelt of de voorgestelde rondetafelgesprekken iets kunnen toevoegen aan de sector.

'Wij leveren aan Albert Heijn en zitten daarom al regelmatig met ze aan tafel. Dan komen wij ook op voor de belangen van onze melkveehouders. Het is onze taak om de melk die zij leveren zo goed mogelijk te verwaarden in de markt.'

Overleg

Directeur Philip den Ouden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie ziet ook weinig in nog meer overleg, meldt hij de Levensmiddelenkrant.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer