Lidl+stopt+met+vlees+van+kooikonijnen
© John Claessens

Lidl stopt met vlees van kooikonijnen

Supermarktketen Lidl verkoopt in België voortaan alleen nog konijnenvlees dat afkomstig is van konijnen uit diervriendelijke parksystemen. Lidl is daarmee de eerste keten die volledig overschakelt, zegt de Belgische dierenrechtenorganisatie GAIA.

Retailers als Colruyt en Delhaize schakelen pas in of na 2014 over. In Nederland verkoopt Lidl geen konijnenvlees.

Lidl maakte vorig jaar al de overstap naar welzijnskooien. GAIA en de landbouworganisaties Boerenbond en FWA werkten onlangs een stappenplan uit om vleeskonijnen niet langer in kooien, maar in parksystemen te kweken. Dat stappenplan voorziet in een volledige omschakeling op 1 januari 2025.

Diervriendelijker

Parksystemen zijn diervriendelijker dan kooien. Konijnen hebben er meer ruimte en beschikken over hout, stro, hooi en ander knaagmateriaal. De parken zijn ook uitgerust met onder meer schuilhoekjes en hoogteplatforms.

De konijnenhouderij is een relatief kleine sector in België, met een half miljoen vleeskonijnen verspreid over een twintigtal bedrijven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer