SOHW teleurgesteld over weigeren subsidie

Het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW) is teleurgesteld over de weigering van provincie Zuid-Holland om subsidie te verlenen voor het opruimen van verspreid glas.

Het samenwerkingsorgaan had namens 5 gemeenten in de Hoeksche Waard een subsidie van € 2 miljoen aangevraagd om de sanering van verspreide kassen te ondersteunen.

SOHW, het samenwerkingsorgaan van de 5 gemeenten, is teleurgesteld. Na een jarenlang traject en veel overleg met provincie Zuid-Holland, de sector en LTO Noord hoopte SOHW op een positief besluit.

Weggevallen

Door de weigering van de provinciale subsidie is een essentiële financiering voor de sanering van verspreid glas weggevallen. De uitvoering van het door 5 gemeenteraden vastgestelde Toekomstplan Glastuinbouw komt op losse schroeven te staan.

Het plan moest een oplossing bieden aan glastuinders die willen stoppen, maar ook mogelijkheden geven aan de tuinders die willen doorgroeien op een nieuwe locatie. De 5 gemeenten beraden zich op de vraag of en zo ja hoe het glastuinbouwproject kan worden voortgezet.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer