Wethouder treedt af na vondst asbest

Wethouder Ben Haarman (CDA) van Raalte is gisteravond afgetreden na de vondst van asbest op het terrein van zijn voormalige boerderij.

Het college van B & W van Raalte stelt Haarman als voormalig eigenaar aansprakelijk voor de kosten van de sanering van de grond aan de Heesweg.

Daar zijn een asbestspot en een asbesthoudend stortgat aan de achterzijde van de voormalige ligboxenstal gevonden. De sanering kostte € 200.000.

Stortgat

De wethouder wist naar eigen zeggen niets van de asbest. Maar volgens de gemeente moet hij dat wel hebben geweten, omdat er in het stortgat rommel is gevonden uit de tijd dat Haarman bij het bedrijf betrokken was.

Haarman verkocht zijn bedrijf in 2006 aan de gemeente om uitbreiding van een industrieterrein mogelijk te maken. Vanwege de grote omvang van het gat moet het bestaan ervan ook bekend zijn geweest en had hij dit moeten melden, vindt het college van B & W.

Privébelangen

Omdat Haarman als wethouder niet in staat is zijn privébelangen in deze juridische kwestie te behartigen, is hij opgestapt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer