GroenLinks wil meer ruimte voor vee

GroenLinks presenteert vandaag de Wet vrije uitloop dieren voor een betere behandeling van dieren in de intensieve veehouderij. Daarin staat dat koeien, varkens en kippen meer ruimte krijgen.

Het gaat om een initiatiefwetsvoorstel met minimumeisen voor de huisvesting van vee. 'Dieren hebben ruimte en buitenlucht nodig. Ik wil met deze wet een einde maken aan de praktijk dat er dieren zijn die hun hele leven geen enkele zonnestraal te zien krijgen', verklaart GroenLinks-leider Jolande Sap.

Wei

Zo moeten koeien wat GroenLinks betreft in de wei komen te staan, moeten varkens de ruimte krijgen om te wroeten en een modderbad te nemen en moeten kippen vrij naar binnen en naar buiten kunnen lopen.

Dat is volgens GroenLinks niet alleen in het belang van dieren, maar ook in het belang van het milieu en de volksgezondheid.

Dierziekten

'Door de enorme groei van de vee-industrie zijn er steeds vaker uitbraken van gevaarlijke dierziekten', stelt Sap. 'Bovendien zijn er enorme mestoverschotten ontstaan en zijn boeren sterk afhankelijk geworden van het gebruik van grote hoeveelheden antibiotica. Met de Wet vrije uitloop dieren verbeteren we niet alleen het dierenwelzijn, maar ook onze eigen gezondheid.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer