Ook+publiek+vindt+kaas+Verhoef+de+beste
©

Ook publiek vindt kaas Verhoef de beste

Piet en Mas Verhoef uit het Zuid-Hollandse Nieuwerbrug hebben gisteren de publieksprijs van de Woerdense kaaskeuring gewonnen. Een vakjury beoordeelde de jonge boeren Goudse ook al als beste.

Het echtpaar Verhoef kreeg de prijs uitgereikt door de Woerdense jeugdkoningin Anne Appeldorn. Een kleine 300 consumenten beoordeelden 5 beste kazen uit de boerenkaaskeuring tijdens het evenement Vermaak met Smaak.

De prijsuitreiking was de opmaat naar de Historische Kaasmarkt, het traditionele slot van de Woerdense Kaaszomer. 12 partijen boerenkaas werden gisteren aangevoerd op kaasbrikken (door paarden getrokken boerenkarren) en platte wagens achter antieke trekkers.

Loven en biedenNadat de jeugdkoningin de kaasmarktbel had geluid, kwam het loven en bieden vlot op gang. De marktcommissie beoordeelde de handel als 'goed en noteerde prijzen van € 4,70 tot € 5,15 per kilo voor boerenkazen van 16 kilo en € 6,55 per kilo voor jumbo's van 60 kilo.

Die prijzen werden nog iets verhoogd door de uitkomst van de traditionele touwtrekwedstrijd om de laatste cent. Die cent, voor de gelegenheid verhoogd tot € 0,05 per kilo, ging naar de boeren.

• Lees hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  17° / 12°
  70 %
 • Maandag
  20° / 13°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 13°
  70 %
Meer weer