Vrijwillige kavelruil Kromme Rijnstreek

De vrijwillige kavelruil in de Utrechtse Kromme Rijnstreek van 23 hectare kan beginnen. Gisteren passeerde de akte voor kavelruil Molenspoor- Leersum waar melkveehouders en fruittelers land uitwisselen.

Door de kavelruil vergroten en versterken 2 fruittelers en evenveel melkveehouders hun bedrijven in Werkhoven en Leersum. Verder is er mogelijkheid tot natuurontwikkeling.

De aanleiding voor de kavelruil is de afronding van de herinrichting Kromme Rijnstreek. Bureau Beheer Landbouwgronden (BBL) had nog 10 percelen in eigendom nadat het plan van toedeling gereed was.

Vergroting en versterking bedrijven

De fruittelers vergroten met deze hectares hun bedrijf aan het Molenspoor. Percelen die in Langbroek en Leersum vrijkomen, worden ingezet voor versterking van 2 melkveebedrijven.

Een ander perceel wordt toegevoegd aan Landgoed Leeuwenburgh in Langbroek. In totaal wordt 23 hectare boomgaard en bouwland geruild.

HDSR

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) koopt ook een strook van dit BBL-perceel aan de Kromme Rijn. Daarmee wordt oeverontwikkeling gerealiseerd ten behoeve van de Kaderrichtlijn Water.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer