NAK+komt+met+adviesdata+loofdoding
© Nieuwe Oogst

NAK komt met adviesdata loofdoding

De vaste commissie adviesdata van de NAK heeft een schema opgesteld voor loofvernietiging van aardappelpootgoed in Nederland.

Bij het maken van het schema heeft de commissie rekening gehouden met activiteit van luizen in het hele land. De adviesdatum voor de hoogste pootgoedklassen van rassen in de eerste rooigroep is voor Zuid-Nederland vastgesteld op 10 juli.

Het volledige schema met de adviesdata is te vinden op www.nak.nl/actualiteiten/107-adviesdata-loofvernietiging-en-nacontrole-2012de website van keuringsdienst NAK. Pootgoedtelers die voor de aangeven datum hun gewas doodspuiten, kunnen onder bepaalde voorwaarden voor de lagere pootgoedklassen ontheffing aanvragen voor de nacontrole op virus.

Gewenste maat

De eerste percelen pootgoed zijn overigens al doodgespoten, omdat de pootaardappelen de gewenste maat hebben bereikt. Uit proefrooiingen blijkt dat het aantal knollen per aardappelstam soms tegenvalt.

Weer

 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 6°
  20 %
Meer weer