Lopikerwaard+heeft+Pieterspad
© Ulco Wesselink Fotografie

Lopikerwaard heeft Pieterspad

De bekendste wandelroute van Nederland het Pieterpad heeft nu ook eigen versie in het Groene Hart: het Pieterspad. Burgemeester Renate Westerlaken van Lopik en Pieter Verhoeve van Oudewater openden vandaag het boerenlandpad.

Het Pieterspad is een nieuwe noord-zuidverbinding tussen Polsbroek, Lopik en Hoenkoop in gemeente Oudewater. Het boerenlandpad sluit vervolgens aan op het bestaande wandelpad, de Hoenkoopseachterkade.

Het Pieterspad is vernoemd naar melkveehouder Pieter Bogaard. Hij houdt samen met zijn vrouw Saskia 60 melkkoeien, 40 fokschapen en heeft met een bed-and-breakfast een toeristische tak onder de naam Apud nos domi.

Weer

 • Dinsdag
  12° / 7°
  50 %
 • Woensdag
  12° / 10°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer