Meer geld voor verplaatsen Gelders glas

Voor 2014 en 2015 komt jaarlijks € 4 miljoen beschikbaar voor verplaatsing van de glastuinbouw in Gelderland. De motie van het CDA hierover kreeg gisteren brede steun van Provinciale Staten (PS).

Provincie Gelderland gaf in 2010 en 2011 een tegemoetkoming in de verplaatsingskosten. Hierdoor zijn vele verspreid liggende glasbestanden verdwenen. Er is nog een flink aantal bedrijven dat in de komende jaren wil verplaatsen, als zij een verplaatsingssubsidie krijgt.

De subsidieregeling loopt echter in 2013 af.

Continuïteit

Op initiatief van het CDA nam PS een motie aan, waardoor er toch geld voor de tuinbouw komt. 'Dat betekent dat een verplaatsingsregeling met continuïteit wordt geboden. Ondernemers kunnen hun plannen hierop afstemmen', stelt CDA-initiatiefnemer Peter van Boheemen.

'PS heeft een wijs en verstandig besluit genomen', reageert Henk Kolbach van LTO Noord Glaskracht. 'De tuinders is de verplaatsingssubsidie als worst voorgehouden. In de Statencommissie heb ik er ook op aangedrongen dat er subsidie nodig is. En dat hebben de Statenleden goed begrepen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer