Green+deal+duwtje+in+rug+bio%2Dwkk
© NIEUWE OOGST

Green deal duwtje in rug bio-wkk

Gerberakweker Simon Zwarts uit Mijdrecht zoekt nog een sterke pleitbezorger voor zijn rietgestookte bio-wkk installatie. Vorige week sloot hij voor dit plan een green deal af.

Het is volgens Zwarts nog steeds niet duidelijk of de warmtekrachtkoppeling (wkk) installatie er wel komt. 'Ik hoop dat deze green deal het laatste duwtje in de rug is.' In 2012 zal het er echter niet meer van komen, stelt hij.

'Bij de Stimulering Duurzame Energieproductie- subsidie inschrijving is er kans om te worden uitgeloot. Dat is voor mij een drempel om nu al tijd en geld te steken in het vergunningstraject', aldus Zwarts.

Bestuurlijk zwaargewicht

De teler hoopt daarom dat een bestuurlijk zwaargewicht zich achter zijn energieplan schaart.

Door de green deal moet gerberakwekerij Zwarts eenvoudiger aan een vergunning komen voor een vergassingsinstallatie dat gas uit riet haalt. Via een bio-wkk wordt dit omgezet in groene warmte en stroom.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
Meer weer