WUR helpt Mexico aan algenkennis

Mexicaanse bedrijven gaan kennis en technologie van Wageningen UR (WUR) op het gebied van algen grootschalig toepassen. De Mexicanen zetten de algen in voor een duurzame productie van eiwitrijk vis- en veevoer.

Om de introductie te begeleiden en verder te ontwikkelen, zetten onderzoekers ter plaatse met steun vanuit Nederland een algenlaboratorium op.

Op den duur wil de Mexicaanse deelstaat Aguascalientes zo voorzien in de behoeften van de groeiende Mexicaanse markt. Maar ook meer ruimte creëren voor de export.

Watertekorten

De traditionele landbouw in Aguascalientes kampt met toenemende watertekorten en te lage productiviteit. De sector kan in de toekomst niet meer voldoen aan de stijgende behoeften van de Mexicaanse bevolking en eisen van duurzame ontwikkeling.

Zuivelbedrijf Gilsa en producent van kippenvlees Nutripollo gaan de algenproductie op basis van hun afvalwaterzuivering verwerken naar veevoer in hun eigen ketens.

Innovatielaboratorium

Het innovatielaboratorium begeleidt deze projecten en ontwerpt daarnaast nieuwe toepassingen van algentechnologie in Mexico.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer