Koe kalft op hoofdveld VV Leiden

Het spelletje 'Waar schijt de koe' kreeg zaterdag op het hoofdveld van VV Leiden een bizarre wending. Het dier kalfde af. Omstanders waren met stomheid geslagen, meldt het Leidsch Dagblad.

De koe van een boer uit Wassenaar zocht na een korte wandeling een rustig plekje bij de cornervlag en begon daar te kalven. Ook Mark van Kampen, die het gebeuren namens de feestcommissie van de club uit het Morskwartier regelde, wist niet wat hij zag.

'Er kwam ineens iemand naar me toe en die zei: Goh Mark, er komt een kalf uit. Ik dacht eerst nog dat het een geintje was, maar toen ik ging kijken staken de voorpoten er al uit', blikt hij terug.

Droog gezet

Van Kampen ging eerder bij de boer langs om de koe met de veewagen op te halen. 'Ik vroeg hem toen om een rustig beest. Er lopen tenslotte ook kleine kinderen rond en dan kun je niet hebben dat zo'n koe op hol slaat. Toen bood de boer deze aan.'

'Hij had haar net droog gezet, omdat ze over een week of 6, 7 moest kalven. Dat werd iets eerder', geeft hij in het www.leidschdagblad.nl/regionaal/leidenenregio/article16077963.ece/Koe-kalft-op-hoofdveld-VV-Leiden?lref=sllLeidsch Dagblad aan.

Stress

Van Kampen wijt de vroeggeboorte aan stress. 'Ik denk dat het beest door het vervoer en de vele toeschouwers een beetje van de leg was. Maar tijdens de bevalling was ze juist heel kalm. Het was in 5 minuten gepiept.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer