Wageningen University benoemt hoogleraren

Wageningen University, onderdeel van Wageningen UR, heeft 5 onderzoekers benoemd tot buitengewoon hoogleraar. De aanstellingen gelden voor 5 jaar.

Richard Immink is aangesteld als buitengewoon hoogleraar Fysiologie van bloembollen. Hij gaat zich vooral bezighouden met de hormonale en moleculaire sturing van bloemaanleg en vermeerdering. De leerstoel wordt gefinancierd door het Productschap Tuinbouw, samen met het ministerie van EL&I en het technologisch topinstituut Groene Genetica.

Waterontzilting

Albert van der Wal is benoemd tot buitengewoon hoogleraar Elektrochemische waterbehandeling. Hij gaat zich richten op energiezuinige waterontzilting en selectieve verwijdering van ionen uit brak- en afvalwater.

Daarnaast is Marcel Visser benoemd tot buitengewoon hoogleraar Ecologische genetica bij de leerstoelgroep Fokkerij en genetica, Jan Knol tot buitengewoon hoogleraar Microbiologie van het maagdarmstelsel van zuigelingen en jonge kinderen en Shirley Pomponi tot buitengewoon hoogleraar Mariene biotechnologie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer