Ook+Vreugdenhil+betaalt+voor+weidegang
© pieter stokkermans

Ook Vreugdenhil betaalt voor weidegang

Zuivelonderneming Vreugdenhil uit Voorthuizen betaalt haar melkveehouders vanaf 2013 een premie voor weidegang. De hoogte van de premie is nog niet bekend.

Cono, FrieslandCampina en Rouveen betalen melkveehouders die de koeien buiten laten weiden al een premie. Bel Leerdammer kondigde onlangs aan dat vanaf 2013 ook te gaan doen. Vreugdenhil is de vijfde zuivelonderneming die deze stap nu zet.

De weidegangpremie is onderdeel van het nieuw te starten duurzaamheidsprogramma, waarover de 880 melkveehouders in maart zijn geïnformeerd.

Koe-Kompas

Onderdelen van het programma zijn het verbeteren van het dierenwelzijn met behulp van het programma Koe-Kompas en het stimuleren van energiebesparing via een energiescan.

Vreugdenhil wil het productieproces van melkpoeder verder verduurzamen. Vanaf 2015 worden Koe-Kompas en de Kringloopwijzer , een instrument voor melkveehouders om de kringloop op het bedrijf beter te managen, bij Vreugdenhil opgenomen in de leveringsvoorwaarden.

Extra stappen

Ook op de productielocaties van Vreugdenhil in Barneveld, Scharsterbrug en Gorinchem worden extra stappen worden gezet op het gebied van duurzaamheid.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  34° / 21°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 22°
  80 %
Meer weer