Henk+Westerhof+duurzaamste+boer+Drenthe
© nieuwe oogst jdlc

Henk Westerhof duurzaamste boer Drenthe

Melkveehouder Henk Westerhof uit Beilen is de meest duurzame boer van Drenthe 2012. Hij werd gekozen uit 57 deelnemers aan het project Duurzaam Boer Blijven in Drenthe.

Westerhof kreeg de prijs gisteravond uit handen van landbouwgedeputeerde Rein Munniksma. Dat gebeurde op de afsluitende bijeenkomst van het project in de Fijnfabriek in Erica.

Naast een bokaal was er ook een geldprijs van € 1000, overhandigd door Siegfried Weitenberg van Rabobank Drenthe. Tweede werd de maatschap Van Unen uit Dwingeloo, de derde prijs was voor Henk Berkepies uit Nooitgedacht.

Mineralenbalans

De 57 melkveehouders die dit jaar meedongen naar de titel meest duurzame boer van Drenthe leverden de cijfers voor hun kringlooprapport in bij een accountantsbureau.

Hiermee kunnen ze precies berekenen hoe de mineralenbalans van het bedrijf in elkaar steekt. Zo wordt duidelijk hoeveel voer wordt aangevoerd en gewonnen, en hoeveel voedingstoffen via de mest de grond in gaan en via de melk het bedrijf weer verlaten.

Vertrouwen

Westerhof kwam er met zijn cijfers het beste uit. Maar gedeputeerde Munniksma prees alle deelnemers voor hun inspanningen. 'Als we de kringloop zo handen en voeten geven, maakt dat ook vergunningverlening makkelijker. Met de cijfers in handen vergroot dat het vertrouwen in de boer.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  19° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 10°
  50 %
Meer weer