Netwerk+90%25+grasdieet+van+start
© Nieuwe Oogst

Netwerk 90% grasdieet van start

De netwerkgroep 90% grasdieet is deze week in De Utrechtse Venen van start gegaan. Doel van de groep melkveehouders is om het aandeel vers gras in het rantsoen voor melkkoeien te verhogen.

In dit project staat de vraag 'hoe maak ik melk uit gras?' centraal. Het netwerk bestaat uit 6 melkveehouders in De Utrechtse Venen. Het netwerk is vrij divers, van biologisch tot intensief.

Het netwerk wordt begeleid door PPP-Agro Advies met het Veenweiden Innovatiecentrum (VIC). Het netwerk komt voort uit het gebiedsprogramma de Venen van de Agenda Vitaal Platteland Utrecht.

Drijfveer

De belangrijkste drijfveer van de veehouders is om de kwaliteit en de hoeveelheid ruwvoer van eigen grasland te verhogen. Daarbij is het streven van iedere deelnemer om de benutting van (vers) gras te maximaliseren Hierdoor hoeft er zo min mogelijk (kracht)voer te worden aangekocht.

Om dit voor elkaar te krijgen wordt de aankomende periode besteed aan analyse van de bedrijven. Er wordt dan via de BEX en de KringloopWijzer van Koeien en Kansen gekeken waar per bedrijf de grootste winst is te halen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer