Krone goud en zilver op Agritechnica

Krone krijgt op de Agritechnica in Hannover een gouden medaille van de Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft (DLG) voor de Ultima perswikkelcombinatie. Verder ontvangt Krone 4 zilveren medailles.

Krone+goud+en+zilver+op+Agritechnica
© Eigen foto Krone

Agritechnica is van 13 tot en met 19 november in Hannover. De landbouwvakbeurs telt 2600 standhouders uit 48 landen. In totaal zijn meer dan 300 innovaties aangemeld om in aanmerking te komen voor een gouden of zilveren medaille.

De jury kende 2 gouden en 39 zilveren medailles aan de meest opvallende innovaties toe. Krone krijgt 5 medailles, onder meer voor de Ultima. Het gaat volgens de Duitse machinebouwer om de eerste non-stop perswikkelcombinatie ter wereld. Krone versnelde zowel het proces van het persen als het wikkelen.

Elektronisch remsysteem

Naast de gouden medaille krijgt Krone op Agritechnica 4 zilveren. Deze zijn voor het elektronisch remsysteem (EBS) in de ladewagen ZX, de Constant Float drukregeling in de Triplemaaier, het wikkelapparaat in de Comprima CV 210 XC perswikkelcombinatie en het Isobus-stuursysteem in de zelfrijdende Big X en Big M.

Fendt en John Deere

Naast Krone krijgt Fendt een gouden medaille voor de Guide Connect. Het gaat om een rechtstreekse, draadloze verbinding waardoor een tweede trekker in het veld onbemand in een andere werkgang kan rijden.

John Deere krijgt een zilveren medaille voor Machine Sync, een systeem waarbij bijvoorbeeld een maaidorser de naast rijdende trekker met kipper overneemt om deze optimaal te vullen. Het systeem lijkt op de Guide Connect van Fendt en het V2V-volgsysteem van Case IH.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 14°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer