Pompebl%C3%AAden+houden+veebeoordelingstitel
©

Pompeblêden houden veebeoordelingstitel

Het team de Pompeblêden pakte vandaag voor de 4e keer op rij de titel om het kampioensschap Champions League (CL) veebeoordelen in Friesland.

Bij het CL veebeoordelen strijden deelnemers individueel om het beste veebeoordelingsresultaat, maar het resultaat van de groep van 4 personen telt. Halbe Huitema, Durk Kroondijk, Anne Kalsbeek en Jacobus Eppinga waren in de Friese strijd andermaal als team de beste.

De CL veebeoordelen Friesland vond plaats in de manege van Reino Sathe op Kouferderrige. 5 koeien van Ronnie en Sjoukje Altenburg vormden het decor voor de strijd.

Sterk mondeling

Als jury traden op voor het schriftelijke gedeelte Gerrit van het Hof en René Buiter. Voor het mondelinge deel werd de jury uitgebreid met Hans Puttenstein en Jorrit Veneklaas Slots. Zij beoordeelden het mondeling van Jacobus Eppinga, deelnemer in het winnende team, ook het hoogst. Hij kreeg 3 keer een 10 en 1 keer een 9.

Jurysport

Toch had Eppinga de plaatsing op algemeen voorkomen van de koeien, net als eigenlijk alle deelnemers, niet hetzelfde als de jury. Over de kopkoe was iedereen het eens. Maar de keuze die de jury maakte om een erg melktypische koe, met op het oog matige benen op de 3 plaatst te positioneren, deed veel wenkbouwen fronsen.

Veebeoordelen is hoe dan ook een jurysport en de deelnemers hebben zich er bij neer te leggen. Voor de pompeblêden maakte het weinig verschil. Zij haalden 314 punten, 69 meer dan team Sa Ist die 245 punten met 4 deelnemers haalde. 3e werd het team Poer Gelok met 199 punten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zondag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer