Maat bepleit krachtiger EU

Nederland moet zich sterk maken voor een krachtiger en slagvaardiger Europese Unie. Daar hoort bij dat de Europese Commissie meer bevoegdheden krijgt om snel problemen op te lossen zoals nu rond de euro.

Maat+bepleit+krachtiger+EU
© LTO Nederland

Dat pleidooi heeft Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland, vanmiddag neergelegd bij Maxime Verhagen, vice-premier en minister van EL&I. Hij voerde met een delegatie van de Sociaal-Economische Raad overleg met de bewindsman.

Geen lastenverzwaring

De LTO-voorzitter riep het kabinet op om bij een nieuwe bezuinigingsronde af te zien van lastenverzwaringen voor sectoren die goede exportprestaties leveren. De agrarische sector, die in het afgelopen jaar voor 72,8 miljard euro exporteerde, hoort daar nadrukkelijk bij.

In het gesprek met minister Verhagen kwam ook de arbeidsmarkt aan de orde. Maat stelde dat het kabinet er goed aan zou doen meer rekening te houden met de belangen van werknemers uit Midden- en Oost Europa.

Ophouden

'Zij zijn van wezenlijk belang geweest voor onze economie en ze kunnen de komende tijd een bijdrage leveren aan economisch herstel. Maar dan moeten we ophouden onder meer het weren van Roemeense en Bulgaarse medeburgers van arbeidsplaatsen die anders niet zijn in te vullen', aldus Maat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer