Pinkenkeuring+op+Groninger+Rundvee+Show
© Jan Bouwman Fotografie

Pinkenkeuring op Groninger Rundvee Show

Op zaterdag 25 februari strijden 33 Groninger veehouders om de hoogste eer op de Groninger Rundvee Show. In de manege te Bedum verschijnen dan ruim 150 runderen in de ring tijdens de 13e editie van deze provinciale wintershow.

Naast de individuele keuring worden er bedrijfscollecties getoond. Dit jaar zal voor het eerst in de hoofdring een rubriek met pinken (tussen 16 en 20 maanden) getoond worden. Deze worden voorgebracht door de oudere jeugd tussen de 14 en 18 jaar.

Om 09.30 uur verschijnen de eerste koeien in de ring. Er wordt gekeurd in 2 ringen. Vanaf 10.00 uur brengen kinderen tot 14 jaar hun kalveren voor. Bij de kalveren worden ook een kampioen Voorbrengen en een kampioen Beste Toilet aangewezen.

Jury

De jury van deze dag bestaat voor de koeien uit de heer T. Huybrechts uit Leuven (België) en de heer W. de Bruin uit Gouderak. Mevrouw M. Roseboom uit Borger en mevrouw A. Booij uit Noordwolde (Fr) keuren de kalveren. De heer T. van der Gaast uit It Heidenskip is speaker en arbiter. De toegang is gratis.

Op deze keuring wordt het kalf Koepon Ross Denise 23 (V: Bosside AltaRoss) verloot. Dit kalf is aangeboden door Berend Fokkens Veehandel uit Kollum.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 15°
  50 %
 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer