Wageningen UR vergelijkt paardenstallen

Wageneningen UR Livestock Research onderzocht de duurzaamheidsaspecten van paardenhouderijsystemen. Hierbij komen zowel oude als nieuwe systemen aan bod. Het levert een inspirerende brochure op.

De net uitgekomen brochure edepot.wur.nl/191940‘Paardenhouderijen vergeleken: out of the box’ wil paardenhouders informeren en inspireren om zo te werken aan een duurzame toekomst van de paardenhouderij in Nederland.

De brochure is bedoeld voor ondernemers in de hippische sector die plannen hebben om een bedrijf te (ver)bouwen. Het laat zien welke alternatieve houderijsystemen in de hippische sector ontwikkeld zijn en worden, zonder volledig te willen zijn. Stalsystemen als het Paddock Paradijs en de Hit Actief Stal komen onder meer aan bod.

Consessies

De onderzoekers beschrijven in heldere taal op welke duurzaamheidsaspecten een bepaald innovatief systeem beter scoort dan een traditioneel systeem en op welke terreinen concessies worden gedaan. Daarbij worden de systemen vergeleken op vier thema’s: dierenwelzijn en -gezondheid, investerings- en exploitatiekosten, landschappelijke en maatschappelijke inpassing, en mest en milieu.

Met de brochure ‘Paardenhouderijen vergeleken: out of the box’ wil Wageningen UR een bijdrage leveren aan het verbeteren van het dierenwelzijn in de paardenhouderij. De Sectorraad Paarden, waarin ondernemers en liefhebbers in de houderij, fokkerij en sport hun krachten hebben gebundeld, heeft hiervoor een www.sectorraadpaarden.nl/uploads/plan-van-aanpak-welzijn-in-de-sector-paardenhouderij.pdfPlan van Aanpak geschreven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer