Daling consumptie vlees zet door

Nederlanders eten steeds minder vlees. Het vleesverbruik per hoofd van de bevolking daalde in 2011 van 86,3 naar 85,1 kilogram. Dat blijkt uit de zojuist gepresenteerde jaarcijfers van Productschap Vee en Vlees (PVV) en Pluimvee en Eieren (PVE).

De vleesconsumptie bedroeg in 2009 86,5 kilo per hoofd van de bevolking. Alleen in 2008 werd minder vlees gegeten (84,9 kilo per hoofd van de bevolking) dan de 85,1 uit 2011.

De afname in 2011 was bij alle belangrijke vleessoorten zichtbaar. Zowel rund-, varkens- als pluimveevlees daalden met 4 ons per hoofd van de bevolking. 'Supermarkten stunten minder met vlees. De prijs zal dus één van de belangrijkste oorzaken zijn van de consumptiedaling', stelt een woordvoerder van de productschappen.

Meer bestedingen

Dat het vlees over de hele linie wat duurder was, blijkt wel uit het feit dat de Nederlanders in 2011 voor in totaal € 2432 miljoen aan vlees kochten. Dat is juist iets meer dan de € 2429 miljoen in 2010. De stijging komt geheel op conto van gehakt en kippenvlees.

• Klik voor een volledig cijferoverzicht op bijgesloten pdf

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer