LTO Noord: 'N360 niet door boerenland'

LTO Noord wil zo snel mogelijk met boeren en provincie Groningen in gesprek over de plannen van de provincie voor de aanpak van de N360. Een van de beoogde tracés gaat dwars door boerenland.

'Provincie Groningen doet onderzoek naar 3 van de 6 alternatieven omdat deze de goedkoopste zijn. Hieronder valt ook tracé C dat huiskavels en percelen doorsnijdt. We gaan snel met de 12 betrokken boeren om tafel. Ook wil ik graag met Statenleden het gebied bezoeken om te laten zien wat voor impact tracé C, Zuidzijde Damsterdiep, heeft op de landbouw', zegt beleidsadviseur Taeke Wahle van LTO Noord Groningen.

Gevaarlijk

Al jaren wil provincie Groningen de N360 verbeteren. Het verkeer stroomt niet goed door, vooral tussen Groningen en Ten Boer tijdens de spits. Bovendien kent de weg verschillende gevaarlijke kruisingen, waar veel ongelukken gebeuren. Er is een budget van € 30 miljoen.

Melkveehouder Willem van Cooten in Ten Boer hoopt dat de provincie Groningen rekening houdt met het standpunt van gemeente Ten Boer. ' De burgemeester heeft alle tracés afgewezen. Hij pleit voor een aansluiting op de N33 Assen-Eemshaven die wordt verdubbeld. Dan wordt een gedeelte van de N360 al een stuk veiliger. Via de nieuwe N360 ben je niet veel sneller in Groningen, dat scheelt maar 1 minuut.'

De provincie houdt op 13 december met de betrokken gemeenten een inloopbijeenkomst in Café De IJzeren Klap in Lageland.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer