Open dag stal Langereis succes

De open dagen van melkveehouders Langereis in Ten Boer werden dit weekend door 2000 belangstellenden bezocht. 'Als er zaterdag 350 mensen zouden komen, was ik tevreden. Maar dit is echt niet meer normaal', reageert Annely Langereis.

Adrian en Annely Langereis lieten de afgelopen maanden een open stal voor 233 koeien bouwen. Sinds kort melken ze ook in hun 2 x 14 rapid exit van Boumatic.

Om boeren en burgers naar hun stal te trekken, hielden ze vrijdag en zaterdag open dag. 'Op beide dagen kwamen 1000 bezoekers af. Zo veel belangstelling hadden we niet verwacht. De parkeerplaats werd steeds weer vergroot.'

Niet zielig

Het stel legde tijdens de open dagen vooral veel uit. 'Dat het niet zielig voor de koeien is, dat de stal geen zijwanden heeft.' Annely merkte dat er ook veel 'trouwe luisteraars' van Radio Noord aanwezig waren. Eén keer in de 2 weken houdt de jonge boerin een boerenpraatje op de radio.

De bouwvakkers zijn voorlopig nog niet weg. 'Ze waren hier vanmorgen om 7 uur weer. Er moet nog veel gebeuren. De oude stal moet opgeknapt worden en er moet een strohok voor droge koeien worden gemaakt.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer