Voedselproducerende vrouwen krijgen stem

De grootste uitdaging van de toekomst is voedselzekerheid. 'Hoe voeden wij 7 miljard mensen en hoe zorgen wij voor hun welzijn? Door vrouwen meer zeggenschap over land, vee, technologie en geld te geven', stelt Anke Vervoord.

Vervoord is door de Nederlandse Vrouwen Raad voorgedragen als Vrouwenvertegenwoordiger voor 2012. Na haar benoeming door minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken maakt zij in oktober 2012 deel uit van de regeringsdelegatie naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.

Daar spreekt ze namens de Nederlandse vrouwen de regeringsleiders toe. Vervoord (1966) is directeur van Vrouwen van Nu, de grootste vereniging voor vrouwen in Nederland, voorheen bekend als de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen.

Ontwikkelingslanden

Vervoord wil in het komende jaar met zo veel mogelijk vrouwen spreken die zelf voedsel produceren en het land bewerken. Niet alleen hier, maar ook in ontwikkelingslanden. Ze denkt daarbij niet enkel aan vrouwen op boerenbedrijven, maar ook aan Marokkaanse vrouwen in grote steden met een eigen moestuin.

Net als vrouwen die op kleine schaal vee houden. Hun verhalen vormen de input voor Vervoords toespraak in New York. 'Ik mag 7 minuten spreken. Hiervoor formuleer ik van tevoren met 7 experts 7 vragen rond de thema's land, vee, landbouwwerkzaamheden, educatie, informatie, financiële diensten en technologie.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer