Greenport Horti Campus komt eraan

In Greenport Westland/Oostland wordt gewerkt aan een onderwijscampus, waarin alle vormen van tuinbouwonderwijs en kennis samenkomen in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven.

Initiatiefnemers voor deze Greenport Horti Campus zijn gemeente Westland, FloraHolland en onderwijsinstellingen Lentiz, InHolland en ISW.

De plannen voor de onderwijscampus werden gisteren tijdens een bijeenkomst in de Drijvende Kas in Naaldwijk gepresenteerd aan bedrijfsleven, belangenverenigingen, kennisinstellingen en overheden.

Ontmoetingsplaats

De campus wordt een internationale ontmoetingsplaats voor bedrijven, studenten en onderwijs. Het moet de basis worden voor permanente kennis-en innovatieontwikkeling, van vmbo tot wetenschappelijk onderwijs.

Een mogelijke locatie voor de campus is het nog te ontwikkelen terrein fase 3 op Trade Parc Westland in Naaldwijk. Ook het Improvement Centre in Bleiswijk wordt wellicht onderdeel van het complex.

Partners

Een initiatiefgroep gaat binnenkort aan de slag op zoek naar middelen en partners, om daarna de plannen verder vorm te geven.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer