'Woningbouw Groene Hart zaak gemeenten'

De samenwerking van gemeenten in het Groene Hart, het Woerdens Beraad, roept provincies op mee te denken met regio’s over woningbouw in het gebied.

Voorzitter Dirk van der Borg wees tijdens de 7e Conferentie voor Groene Hartgemeenten in Bodegraven de provincies erop meer vertrouwen te hebben in regio's en gemeenten. Gezamenlijk moeten zij werk maken van woningbouw in het Groene Hart.

Onlangs riepen provincies Utrecht en Zuid-Holland de gemeenten op fors te schrappen in hun woningbouwplannen, omdat die niet realistisch zijn. Van der Borg stelt dat de provincies de regio's en gemeenten tijd en ruimte moeten gunnen om aan afstemming van de woningbouwplannen te werken.

Bouwen

Het Groene Hart is behalve een aantrekkelijk landschap voor agrariërs en recreanten ook een woon- en werkgebied voor 600.000 mensen. Zij hebben recht op een geschikte en betaalbare woning en een vitale leefomgeving, vindt het Woerdens Beraad. Het bouwen van de juiste woningen op de juiste plek is daarom een opgave die intergemeentelijke afstemming en lokaal maatwerk vereist.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer